HTML

UK vs MO

Összehasonlítás árakban, lehetőségekben, életszínvonalban, boldogságban stb.

Friss topikok

Linkblog

UK vs MO

2009.02.10. 11:33 longlife

Válságban munkakeresés

Címkék: munka bank hitel álláskeresés

Kezd itt a UK.-ben is érezhető válni a válság. Ez egyben azonos azzal, hogy a munkavállalók egyre kiszolgáltatóbbá válnak álláskeresés közben. Minap betértem egy boltba ahova ki volt rakva, hogy Store Manager-t keresnek. Beszéltem a bolt vezetővel, hogy akkor most mi meg hogy, erre az volt a válasza, hogy hát nem is tudja hogy keresnek-e vagy sem, igazából ha egy nagyon nagyon nagyon jó ember jelentkezik akkor talán felveszik... na menj te a kurva anyádba. Azt hadd említsem meg, hogy itt a legtöbb helyre ilyen kibaszott Application form-okat kell töltögetned ami 3-4 oldalas és tele van hülyébbnél hülyébb kérdésekkel. Persze van ahova nem kell, de oda meg VIDD EL! a CV-t. Igen kérem szépen, 2009 ben, UK és sok esetben nem tudod elküldeni emailben a CV-t hanem cammogj el a város másik végében vagy a hegy tetején lévő boltba csak hogy leadd a CV-t. Vicc. Nem csodálom, hogy sok embernek elege van már az álláskeresésből. Alapból az kéne hogy ahol nincs email, oda SENKI nem jelentkezik és akkor rohadjon meg aki így keres alkalmazottat. Mi a faszt képzelnek egyes emberek, hogy aki állást keres az még erre akarja elbaszni az idejét?

A másik kedvenceim közé tartozik az az eset, amikor beírják a hirdetésbe, hogy azonnali kezdés... Na igen, az azonnali kezdés, a legjobb esetben is 2-3 hét múlva történik meg. Az ilyen hirdetésen, azonnal tovább kell lépni :)

Még jó, hogy van stabil állásom. De még mindig jobb itt a UK-ben mint Mo-n ahol 500Ft-os órabérért keresnek angolul beszélő biztonsági őröket. Ja bocs, nemtetszik?10en állnak mögötted sorban akik a feléért is elvállalnák ezt... Tudjuk, de akkor inkább csináld meg te magad a melót.

Egyébként, nem értem, miért a bankoknak pumpálják a pénzt, amikor azok minden veszteséget úgyis áthárítanak az ügyfélra, megemelik a kamatot, a törlesztő alapból több, mert mindenki devizában adósodott el(na ná, ki az a hülye aki forint hitelt venne fel? ).

Én azt mondom, rohadjanak meg a bankok, ők okozták a válságot. Az erre szánt pénzből, pedig érdemes lenne egy olyan állami bankot létrehozni, ami hasonló elven működik mint a diákhitel intézete, tehát nem a profitra törekszik, csupán a működési költségeit fedezi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ukvsmo.blog.hu/api/trackback/id/tr86934347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása